Znameniti ribniški sejem suhe robe in lončarstva se bo že čez nekaj kratkih let ponašal s pol stoletja dolgo tradicijo prirejanja največjega etnografskega dogajanja v državi.

Njegova kulturna vrednost je najprej v predstavitvi veščin rokodelskih mojstrov, domače ali umetnostne obrti. Njim so namenjene lokacije po središčni zgodovinski poti, ki poteka po osrednjem trgu v Grad Ribnica in na grajsko pristavo. 

Trg je tudi prizorišče sejemske povorke in uradnega odprtja, ko se vsako prvo nedeljo v septembru na sejmu zbere toliko obiskovalcev, da jih štejemo v tisočih in tisočih. 

Kadar se zbere toliko ljudi, jim je treba seveda ponuditi še obilo dodatne ponudbe, ki se šibi na več kot 350-tih stojnicah, iz vseh vogalov pa odmevata glasba, prešeren smeh in veselo pomenkovanje. 

Turistično društvo Ribnica je pobudnik in organizator Ribniškega semnja že vseh 46 let in navdušuje nas, da zanimanje zanj ne pojenja. Še več in bolje: v naše vrste je prišlo precej mladih članov, ki se čutijo enako zavezane, da to izjemno tradicijo ohranjamo. 

Dobrodošli 3. septembra 2023 v Ribnici!

Turistično društvo Ribnica